Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Koncert med Klezmerduo i Hirtshals Kirke

MAJ
04

Koncert med Klezmerduo i Hirtshals Kirke


Torsdag d. 4. maj 2023, kl. 19:30
Hirtshals kirke, Kirkegade, 9850 Hirtshals
Koncert med Klezmerduo
50,- (børn gratis)
Koncert med Klezmerduo i Hirtshals Kirke

Oktober 43 - Redningen af de danske jøder

Musikalsk dokumentarfortælling med Klezmerduo

I oktober 2023 er det 80 år siden, at mere end 7000 jøder på mindre end en måned blev bragt i sikkerhed i Sverige – sejlet over Øresund i fiskerbåde og andre småskibe. Det skulle vise sig at være en af de største vellykkede enkelt aktioner mod Nazitysklands jødeforfølgelser. 

Hvordan kunne det lade sig gøre? Hundredvis af danskere blev i løbet af få dage dybt involveret i en redningsaktion, der stadig står som et enestående eksempel på civil modstand i Europa,  og som betød at mere end 98 % af de danske jøder blev reddet. 

”Hvad skulle jeg ellers ha` gjort” siger den unge ambulancechauffør Jørgen Knudsen, da han bagefter bliver spurgt om, hvorfor han kørte rundt og advarede og transporterede jøder, som han ikke kendte.  I en ramme af livsbekræftende jødisk klezmermusik fortæller Klezmerduo historien om danske jøder, der må flygte over hals og hoved og om nogle af de mange, der satte livet på spil for at hjælpe.


Musik der lér med det ene øje, mens det andet græder! 

Klezmerduo regnes blandt landets førende fortolkere af den traditionelle jødiske festmusik – klezmer.  Igennem mere end 30 år har duoen fordybet sig i klezmermusikkens stemningsfulde og livsbekræftende univers, som de formidler med humor og smittende spilleglæde. Fængende musik med rødder i Østeuropa, som rummer længsel og smerte og samtidig insisterer på håbet, glæden og festen. Herhjemme genkender mange klezmermusikken fra ”Spillemand på en tagryg” eller fra rejser i Østeuropa og på balkan. 

Koncerterne krydres med fortællinger. Kombineret med en fornem teknik og et sjælfuldt, sanseligt udtryk formår Klezmerduo at skabe intense oplevelser, der taler til hjertet. 

Klezmerduo består af Henrik Bredholt (sopransax, dulcimer, tuba, vokal) og Ann-Mai-Britt Fjord (harmonika, percussion, vokal) Duoen spiller over 100 koncerter om året herhjemme og i udlandet, hvor de har optrådt i de fleste europæiske lande samt i Israel, USA, Argentina og på Cuba. 

Der er entré på kr. 50,- til koncerten (Børn gratis) I pausen serveres en lille forfriskning.klik her for billetkøb